ОУ Васил Левски гр. Разград

Welcome Bye Влез с твоя акаунт Ако нямаш OK просто се регистрирай, а ако имаш Facebook ще стане още по-бързо. Smile
ОУ Васил Левски гр. Разград

Форумът на ОУ Васил Левски Разград


  ОСТАНА ЛИ НИ ВЯРА?

  Share
  avatar
  G_Panayotova
  Главен Администратор
  Главен Администратор

  Female Брой мнения : 66
  Град : Разград
  Registration date : 12.11.2007

  ОСТАНА ЛИ НИ ВЯРА?

  Писане by G_Panayotova on Сря Яну 28 2009, 07:13

  ОСТАНА ЛИ НИ ВЯРА?
  Всеки човек вярва в нещо, което го крепи и защитава неговото съществуване. Човекът притежава воля, която му позволява свободно да избира в какво да вярва и в какво не.
  От религиозна гледна точка, вярата се изразява във вяра в Бог, а от друга гледна точка - вярата е още вяра в друг човек, вяра в себе си, тя е част от нашето ежедневие. Макар вече вярата да не е това, което беше, защото хората все повече и повече не вярват в Господ и са мнителни към останалите хора и недоверчиви към себе си.
  В днешно време човек е много по-склонен да очаква от друг себеподобен нещо лошо и непристойно, отколкото нещо добро и достойно. Това озверяване и недоверчивост води след себе си редица негативни последствия, като отчуждаване, проява на агресивност, завист и злоба, а самата причина за това е материализирането на хората, които все по-често и по-силно са завладени от материалното, което заема водещо място в техните чувства и живот. Днес вярата не се характеризира с истинската вяра, такава, каквато би трябвало да бъде. А колко ни е нужна в действителност – тя ни изпълва с надежда, очаквания, отваря сърцата ни за другите хора и ни прави по-добри и състрадателни, защото вярата е част от нашата същност.
  Вярата е духовна висина, в която няма място материалното и злобата. Всеки, който притежава вяра в нещо, се радва и оценява дори най-малките неща, защото намира красотата във всичко, което го заобикаля. И едва тогава можем да говорим за духовно извисена личност, неробуваща на ниските материални страсти.
  Вярата ни прави силни и оптимистично настроени, като ни помага с воля и надежда да посрещаме изпитанията на живота. Всеки човек, който живее с вяра, притежава необикновена сила – силата на вярата, стимулиращата ни надежда и съпътстващата ни любов.Искам спокойно и простичко да живея в хармония с моя свят и да приемам с любов волята на Бог, да слушам гласа на учителя в себе си и да срещам отзивчиви и положителни хора. Да пазя своята свобода и свободата на близките си...Скръбта да се махне, болката да изчезне, сиромашията на духа ми да си отиде. Вярата е тази, която ни дава сили да се борим и да успяваме в живота. Вярата е тази, която ни дава сили да оздравяваме, да се учим, за да помъдряваме и да можем да прощаваме.
  Албена КИРИЛОВА
  публикувано във в-к "Екип 7"


  _________________

  Успехът идва при този, който го желае!

   В момента е: Сря Дек 19 2018, 12:13